Velika avantura Nebojše se nastavlja!

Priče vozača
Svi gradovi

Nebojša Petrović, vozač Cammea krajem prošle godine krenuo je u avanturu života sa svojim prijateljem Sašom.

Nakon što su preplovili Indijski ocean bez gotovo ikakvih problema, stigli su u Australiju te odmorili u Perthu, da bi kasnije nastavili za Melbourne i tada su krenule nevolje.

Naime, čim su krenuli uhvatilo ih je nevrijeme nedaleko Cape Leeuwina na jugu Australije. Žestok vjetar s juga bio je razlog što su desetak dana bili na jednom mjestu da bi napokon ponovo krenuli prema istoku.

Ipak, tu nije bio kraj problemima. Naime, ubrzo im se pokvario motor tako da su odlučili 'preskočiti' Melbourne te su produžili za Sidney.

Vjetar im je napokon krenuo na ruku i dobro su napredovali sve do područja oko Tasmanije, ali ne zadugo. Oluja je bila zaslužna za potrgani držač jarbola. S obzirom na kvarove, ipak su odlučili stati u Melbourneu.

S minimumom jedara dečki su, kako sami kažu, dovukli do ulaza u zaljev gdje ih je dočekao brod obalne straže te se pobrinuo da sigurno stignu do marine.

Nakon vezivanja uslijedili su popravci motora i jedara, kratak posjet gradu i boravak na toplom i suho kod obitelji Mlinar kojima od srca zahvaljuju na svemu što su učinili za njih. U znak zahvale primili su glavu obitelji, Tihomira kao člana posade HIR3 u etapi do Sydneyja.

Za razliku od očajnih uvjeta do Melbournea, plovidba do Sydneya je bila opuštena i bez nepredviđenih situacija tako da su za samo tjedan dana stigli u Sydney gdje ih je dočekao još jedan prijatelj Marin Rosandić.

Nakon što su se opskrbili svime što im je potrebno krenuli su u nove avanture, a mi im želimo sretan put i mirno more.