U godinu dana stvorio biznis od nule

Posljednjih godinu dana zaista nikome ne cvjetaju ruže. Ali kada na scenu stupi globalna pandemija koja, doslovce, cijeli svijet zatvori u kuće, 'granični prijelazi' počnu dijeliti čak i gradske kvartove, a čak i kuća–posao postane kuća–kuća, jasno je da su turističkim djelatnicima dani odbrojani.

„Iako je ovo ljeto Hrvatska bila puna turista, posla za agencije jednostavno nema i pitanje je kada će ga uopće biti“, kaže nam naš sugovornik Đino Lukšić, vlasnik turističke agencije u Rijeci, danas jedne od brojnih koja radi smanjenim kapacitetom.

„Brojne moje kolege iz turizma danas rade potpuno treće poslove. Tako sam i ja prošle godine došao do faze da po internetu pretražujem što bih mogao raditi. Ponuda je, kaže, bila tanka. Ali bilo mu je bitno da nešto radi, da bude u kontaktu s ljudima i da – naravno – može prehraniti svoju obitelj, a Đinova obitelj je velika. Osim supruge i dvoje djece, ovaj šezdesetogodišnjak je i djed.


Ne vozač – već partner

Uz unučad je sve lakše. Daju mu snagu, radost i mladenački polet, govori nam Đino a onda se vraća na priču kako je došao do toga da danas opet radi i zapošljava. Na internetu je pronašao oglas za rad za Cammeo taxi. Onako, bez mnogo drugih opcija, nazvao je i dogovorio sastanak. Sastanak, napominje, a ne razgovor za posao jer mu je ponuđeno da bude Cammeo partner.

„Cammeo partner nije vozač. Cammeo partner je zapravo sam svoj šef, mali poduzetnik koji radi pod brendom i uz podršku velikog Cammea“, podučava nas. Danas za Đinu rade i dva druga vozača, a rade s jednim njegovim i jednim Cammeovim vozilom. Đino je komunikativan, voli raditi i biti u kontaktu s ljudima pa i sam odradi smjenu u taksiju.

Iako se o novcu nije pristojno razgovarati, ipak nam pred kraj druženja sa smiješkom na licu odgovara: „Od ovog posla se neću obogatiti, ali sasvim pristojno živim i u potpunosti sam zadovoljan.“

Cammeo Partner je model u kojem Cammeo pomaže mikro poduzetnicima da stvore posao od nule. Cammeo osigurava vožnje, tehničku podršku i marketing, a Cammeo partner sam odlučuje koliko želi raditi, želi li zapošljavati i širiti svoj biznis.

 

Želiš li i ti biti dio Cammeo Partner modela, saznaj više na www.cammeo.hr. Prijavi se već danas putem linka ili nas kontaktiraj na 0995283541 (utorkom, srijedom i četvrtkom od 10-14 sati) . Broj Partnera je ograničen.