'Rašljara' iz taksija i danas prepoznaju klijenti kojima je pjevao

'Rašljara' iz taksija i danas prepoznaju klijenti kojima je pjevao

Vikend izlet u Osijeku. Nakon dana razgledavanja i uživanja u slavonskim delicijama, vrijeme je za izlazak. Kako smo puni dojmova, ali i punog želuca, odlučujemo se za odlazak u centar taksijem. Naručujemo Cammeo koji stiže kroz nekoliko minuta. Za volanom nas veselo pozdravlja Branko Jakopović. Raspoloženi smo za dobar tulum pa u vožnji zaključujemo kako ćemo i natrag taksijem.

- Ne brinite, samo se opustite i uživajte, a mi ćemo vas sigurno vratiti kući. Ako bude 'gusto' pa ostavite štikle u taksiju, rado ću ih vratiti, ne bi mi bio prvi put - smije se Branko.

 

U Cammeo je nešto preko godinu dana, a može se pohvaliti zanimljivim životnom pričom. Radio je različite poslove, a iskustvo stečeno u direktnoj prodaji od velike mu je pomoći i danas.

- Naučili su me da je bitnije slušati ljude nego pričati. U ovom poslu niste samo vozač već i prijatelj, rame za plakanje, psiholog... Evo jednom sam uspio utješiti uplakanu djevojku koja je netom prije nego što je sjala u moj auto, prekinula s dečkom. Na kraju se čak i smijala - priča.

U direktnoj prodaji radio je nekoliko godina, a onda je branša 'pala' pa je osjetio potrebu za nečim novim. Dok je tražio posao bavio se i radiestezijom.

- Uvijek sam se rado odazivao kada su me ljudi zvali da razriješim njihove nedoumice kada su podzemne vode u pitanju. Samo što umjesto rašlji ja imam antene - otkriva Branko.

 

Upravo ga je takav zadatak doveo do Cammea.

- Nekoliko dana sam boravio u Makarskoj gdje sam došao u dvorišta nekoliko obitelji detektirati podzemne vode. Navečer sam malo surfao po internetu i 'iskočio' mi je oglas za posao. Po povratku u Osijek odmah sam se prijavio - otkriva.

Iako se, priznaje, prvo prijavio iz radoznalosti, na kraju je završio na poslu s kojim je iznimno zadovoljan.

- Prvo sam prošao potrebnu obuku, a zatim krenuo na cestu. Sve funkcionira kako je bilo i dogovoreno, plaća je iznad prosjeka u branši, a s kolegama se uvijem mogu dogovoriti oko smjena - otkriva.

Dogodovština s posla ima mnogo no to su uglavnom simpatične situacije koje su mu se urezale u sjećanje.

- Bilo je tu svega - od drame zbog izgubljenih štikli pa sve do asistencije pri pronalasku haustora - sa smiješkom priča Branko.

Simpatičnog taksista često prepoznaju. Naime, dvadesetak godina bavio se glazbom, a pjevao je o u kultnom osječkom bendu Boemi.

- Bude toplo oko srca kada te prepoznaju klijenti, to me uvijek vrati u dobra, stara vremena - priča Branko koji danas pjeva samo, kako sam kaže, u posebnim prigodama.

Slobodno vrijeme provodi s prijateljima na kavama, a godišnje odmore umjesto na moru - u Ukrajini.

- Moja gospođa je od tamo pa samo barem jednom godišnje u njenoj domovini. Divna je to zemlje, svaki put me iznenadi i oduševi - zaključuje.

 

Hvala na vožnji.

 

Cammeo ti nudi odličnu zaradu, a brinemo i o tome da budeš maksimalno spreman kada sjedneš za volan. Za vozilo i druge detalje ne brini. To je naš zadatak. Tvoje je samo da se prijaviš na linku: https://cammeo.hr/hr/vozi-za-cammeo. Vidimo se u Cammeu!