Nakon 20 godina poduzetništva tvrtka mu je otišla u stečaj, a on na burzu. Izvukao se

Ta ne tako davna 2017. godine, bila je problematična za brojne hrvatske tvrtke, a među njima i za Plastiku Pip, tvrtku za proizvodnju plastične ambalaže iz Svete Nedelje. Radili su za najveći hrvatski lanac trgovina, a te godine problemi su se počeli gomilati, dugovi rasli, prihodi padali i uskoro su došli u bezizlaznu situaciju.

„Dvadeset godina rada je u samo nekoliko mjeseci otišlo u vjetar“, kaže nam poduzetnik Ivica Lacko i nastavlja: „Kriza je bila jača od naše želje. Kada glavni kupac prestane kupovati tvoj proizvod, onda baš i nemaš mnogo izbora. Iako još uvijek nismo zatvorili tvrtku jer povremeno odradimo neki posao, zapravo je to gotova priča.“

Prvu vožnju je poklonio

Od obiteljske tvrtke više nisu mogli živjeti. Ivica je, kaže nam, bio spreman raditi bilo što, samo da prehrani obitelj. Supruga i troje djece su mu najveća radost u životu, ali njegova je uloga skrbiti o njima. U razgovoru sa sinom, priča nam, došao je na ideju da se zaposli u Cammeu.

Ivica danas zapravo i nije zaposlenik, već Cammeo Partner. Dakle, sam je svoj šef. Sam određuje kada će raditi i koliko dugo, a može raditi i sa svojim vozilom. „Sin je negdje čuo za  Cammeo Partner model. Prije svega mi se sviđa transparentnost. Sve je jasno. Nema skrivenih troškova, sitnih slova u ugovora - točno znaš što trebaš raditi i kako“, pojašnjava nam zašto je odabrao Cammeo.

„Prvi dan će mi zauvijek ostati u sjećanju. Vožnju sam dobio u prvoj minutu prijave u sustav“,  prepričava nam Ivica ne samo prvu vožnju, već i prvu anegdotu: „Došao sam po jednu mladu damu, odveo je na odredište i poklonio joj tu vožnju. Poklonio, kažem, jer nisam znao kako koristiti POS uređaj“, govori Ivica kroz smijeh. A potom ipak kaže da je trošak te vožnje vrlo brzo nadoknadio jer su napojnice i više nego dobre.

Cammeo Partner je model u kojem Cammeo pomaže mikro poduzetnicima da stvore posao od nule. Cammeo osigurava vožnje, tehničku podršku i marketing, a Cammeo partner sam odlučuje koliko želi raditi, želi li zapošljavati i širiti svoj biznis.

 

Želiš li i ti biti dio Cammeo Partner modela, saznaj više na www.cammeo.hr. Prijavi se već danas na [email protected], putem linka ili nas kontaktiraj na 0995283541. Broj Partnera je ograničen.