Malo drugačiji put oko svijeta

Priče vozača
Svi gradovi
Malo drugačiji put oko svijeta

Avantura našeg Nebojša je sve, samo ne put oko svijeta u 80. dana kakvim ga zamišljamo na temelju pročitanih knjiga i odgledanih filmova.

Sve je počelo kada je njegov prijatelj I skiper Saša Fegić kupio polupotonuli brod HIR3 te se u lipnju 2018. Iz Malog Lošinja otisnuo u avanturu života.

Malo drugačiji put oko svijetaNove zemlje i destinacije samo su se nizale – Italija, pa preko Mediterana u Ceutu na Afričkoj obali Gibraltarskog prolaza, Kanari, Cabo Verde da bi zbog problema s brodom umjesto u Cape Townu završio u Brazilu.

Nebojša mu se, s tri mjeseca zakašnjenja zbog spomenutih problema, pridružuje u Cape Townu krajem prošle godine.
Dvojac potom kreće na najdužu rutu od Cape Towna do australskog Fremantlea koja je bila sve, samo ne jednostavna. Ista je trajala 85 dana I bila je duga 5970 nautičkih milja ili 11056 kilometara.

Malo drugačiji put oko svijeta

Nakon toliko vremena na moru i konstantnog održavanja broda bili su prilično iscrpljeni pa su u Perthu odmorili dvadesetak dana, a sredinom ožujka kreću za Melbourne.To je trebalo biti opušteno jedrenje od otprilike 1500 nautičkih milja ali ocean je imao druge planove. Ipak, nekako su stigli do Melbournea te kasnije krenuli put Sidneyja.

Za razliku od očajnih uvjeta do Melbournea, plovidba do Sydneya je bila opuštena i bez nepredviđenih situacija tako da su za samo tjedan dana stigli u taj grad, a nakon nešto više od dva tjedan nastavljaju put Nouméa. Potom se uputili prema Fidžiju gdje sada odmaraju I uživaju te se pripremaju za nove avanture i milje…

Dečkima želimo sretan put i mirno more!

Malo drugačiji put oko svijeta